sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Sataa, sataa ropisee, keskellä kesää...

Olin tänään ekaa kertaa kolmeen vuoteen ratsastustunnilla. On kyllä nyt pakko myöntää, että kivaa oli! Sää oli vaan tosi huono, vettä tuli niin, että olin melkein läpimärkä vedenpitävästä takista huolimatta... 
Ah, niin ihana laatu ja ihanaa siputuskäyntiä, kiitos ihana pohja...
Aloitettiin tunti alkukäyntejen jälkeen tekemällä ensin käynnissä, ja myöhemmin ravissa tehtävää neljä suoraa-neljä kulmaa. Se meni ihan hyvin, mun vaan piti muistaa myödätä sisäohjasta heti, kunhan Vilke reagoi siihen.
 

 
Välikäyntien jälkeen tehtiin kahdeksikkoa, taas ensin käynnissä ja sitten ravissa. Käynnissä se onnistui ihan kivasti, ja sain jopa annettua vähän jalkaa sillein, että poni kuunteli sitä tosissaan. Ravissa se oli vaikeampaa, kun piti keskittyä niin moneen asiaan samaan aikaan. Vilke lähti myös valumaan toisella kahdeksikon voltilla kauheesti ulospäin, mutta en oikein saanut korjattua sitä, vaikka se olisi ollut näin jälkeenpäin ajateltuna aika yksinkertaista. Toiselle voltille poni asettui ja taipui yleensä tosi hyvin, ja pysyi reitilläkin. Sisäreidet kiittivät kyllä tän tehtävän jälkeen :D

 
Ihan lopuksi tehtiin vielä ulko- ja sisäasetuksia suoralla uralla. Ulkoasetukset olivat paljon vaikeammat, mutta nekin sain onnistumaan ihan kivasti muutaman kerran. Tuntui, että poni ei oikein ymmärtänyt niiden päälle melkein ollenkaan. Sisäasetukset onnistuivat hyvin, ja muutama kulma oli tosi hyvä.
Sitten mentiin vielä muutama kierros ravia ja pari hyvää kulmaa, kunnes lopetettiin. Muutamat viimeiset ravikulmat onnistuivat ihan superhyvin, koska sain pidettyä ponin ulkojalan avulla siellä, missä halusin, eikä Vilke valunut takaisin uralle, mitä se tuppasi tekemään aikaisemmin.
Mulle jäi tosi positiivinen mieli tunnista, ja aijon mennä heti kun on mahdollista, uudestaan!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti