maanantai 16. marraskuuta 2015

Mitä meille kuuluu?

Moikka taas pitkästä aikaa! 
Meille kuuluu pääosin ihan hyvää, aika normaalia oikeastaan. Otetaan ponikohtaiset kuulumiset, eli mitä kenellekkin kuuluu.

Vanhat kuvat saavat nyt kelvata, piemys syö viimeisetkin mahdollisuudet kuvata mitään..
Minnille ja Karkille kuuluu tosi hyvää. Minni on ollut helppo varsa. Vauva on saanut jo monet vuolut ja käyttäytynyt niissä erinomaisesti. Talutus ja painejutut sujuu ihan kuin isolla hepalla, eli tosi kivasti! Kaikki uusi on ymmärrettväsikkin jännittävää, mutta ne kohdataan ihmetellen, ei mitenkään rajusti pomppien.
Karkkia ollaan ohjasajettu vähän, sekä kärryt on ollut perässä pari kertaa niin, että ponia on talutettu. Hyvin on mennyt, ei ongelmaa. Tarvitaan vaan valjaisiin yksi osa, ennen kuin joku voi mennä kyytiin.

Karkkiponi viime talvena vauvvamahansa kanssa.
Pikku-Minni oli pienenä maailman söpöin!
Röllin kanssa Jonna on käynyt normaalisti 1-2 kertaa viikossa tunneilla, sekä eräs ihminen on käynyt syksyn aikana kymmenisen kertaa ratsastamassa Rölliä "läpi". Poni on saanut kivasti kuntoa. Muutenkin poika on ollut ihan hyvä suurimman osan ajasta, mitä nyt välillä nuoren hevosen pomppuja on tehnyt...

  
Tämmösiä pomppuja saattaa välillä saada, onneksi tällä kertaa ei isompaa. Viimeaikoina poni ei kyllä ole tehnyt mitään *kopkopkop*, ja on ollut tooosi kiltisti!

Nämäkin ovat kuvia keväältä, missä maailmassa sataa räntää alkukesästä?!!
 
Jonna ja Rölli ovat käyneet muutamat kisat, viimeisimpänä Halloween- teemaiset pukukisat naapuritallilla. Kivat pikkukisat, lauantaina koulu- ja sunnuntaina estekisat.
Koulukisojen verkassa poni oli aluksi jännittynyt, mutta hetken tilanteeseen totuttuaan alkoi jännitys mennä pois. Pari verkkasi aika kauan, jotta radalla Rölli ei olisi jännittynyt tai liian menevä. Siinä he onnistuivatkin aika hyvin, R oli jopa vähän väsynyt radalla, mutta se oli ennemminkin hyvä asia, koska ei sitten ollut enää mitään pöllöilyenergiaa.
Jonna ja Rölli saivat 56,5% tiukalta tuomarilta ja numerot vaihtelivat aina 3,5-7. Tuloksella kuitenkin lunastettiin ykkössija, eli Rölli aloitti heti koulukisauransa voittaen!

Estekisoissa pari meni
ristikkoluokan, jotta saadaan kivoja kokemuksia alle, ettei sitten tulisi mitään kammoja kenellekkään.
Verkassa Rölli oli ihan kiva. Ainut vain, että muut verkkaajat olivat pieniä lapsia, eikä he ymmärrettävästikkään osaa vielä väistää kunnolla tms, joten Jonna ei voinut tehdä ihan semmoista verkkaa kuin olisi halunnut.
Rata alkoi vähän huonosti, tuomarit jotain sekoilivat ja Jonna oli menossa ekaa estettä, mutta juuri pari askelta ennen estettä tuomaristo huutaa ettei lähtömerkkiä ole vielä annettu, ja se meni säätämiseksi...
No, kunhan oikeasti oli Jonnan ja Röllin vuoro lähteä, aloitti pari radan ravilla. Poni oli jo vähän nukahtanut oman vuoron odottelusta, joten ekalta esteeltä tuli epämääräinen puomi. Siitä viisastuneena Jonna otti heti laukalle, ja loppurata meni hienosti! Tulos oli siis 4vp, mutta fiilis oli tosi hyvä, pääasia että poni käyttäytyi hyvin.


Maailman paras pallero ♥

Vilke on ollut ihan perus, on ollut hyviä ja huonoja päiviä. Ponilla on nyt psyllium-kuuri varmuuden varalta päällä, kun tuntuu turpa viettävän maan lähellä aika paljon aikaa...
Olen nyt itse ratsastanut ponia pääosin, toki vuokraajatyttö käy kerran viikossa mutta muuten.

Old but really really gold ♥ teebee varmaa jonnekki vuoteen 2013...
 

Mekin oltiin samoissa kisoissa. Mentiin raviohjelma ja puomiluokka.
Raviohjelman verkka oli ihan perushyvä, tehtiin perusjuttuja ja semmoista. En ehtinyt verkata kouluaitojen sisällä kauhean kauaa, kun oli tullut aikataulumuutoksia. Verkkasin vielä odottelualueella vähän, tein pysähdyksiä ja siirtymisiä enimmäkseen.
Radalle päästessäni kiersin kentän kerran, sekä tein voltin, kunnes sainkin jo lähtömerkin.
Radalle tulo vähän valui vasemmalle, pysähdys ok. Voltti oli vähän pieni, mutta siisti. Siinäpä oli meidän radan "isoimmat" virheet, ja prosentteja tulikin huimat 71,54%! Meillä oli kyllä lepsumpi tuomari kuin Jonnalla, mutta olihan luokkakin helpompi. Meidänkin tulos meni luokan johtopaikalle, ja siellä pysyi, joten napattiin luokkavoitto! Oli kyllä tosi huikee tunne, ekat kisat ikinä, ja heti kärkeen! mun vastustajat oli kyllä pikkulapsia, mut silti :D

Tb viime talveen.
Puomiluokka sunnuntaina meni ihan ok, poni oli tosi reipas, ja yritti vähän viedäkkin mua! Ajattelin aluksi tehdä tosi pienet tiet mutta se meni jo heti alkuun ihan mönkään, kakkospuomin jälkeen poni lähti liiraamaan muihin poneihin päin... Luulen, että mun paino heitti väärään suuntaan ja ulkoavut unohtui, jonka takia poni teki niin. Loppurata meni ihan hyvin.

Meillä on Vilkkeen kanssa isoja mahdollisuuksia tässä ihan lähiaikoina edessä, jos kaikki menee vaan hyvin. Sen verran voin kertoa, että menemme Ypäjälle vammaisratsastuksen luokitustilaisuuteen 29.11, jolloin saan luokituksen, mikä tarkoittaa sitä, että saan ns. kisaluokan (eli kisaanko käyntiluokassa, raviluokassa...) Samaan aiheeseen liittyen meille siis tämä mahdollisuuskin tarjoutui. Ei siitä sen enempää vielä.

Huhhuh, tulipa tosi pitkä teksti, respectit niille jotka jaksoivat tämän lukea! Palaillaan taas, heippa!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti