torstai 10. maaliskuuta 2016

Kisakauden avaus

Yksi vuoden 2016 tavoite on nyt suoritettu, nimittäin "käy vähintään yhdet kisat".
Viime sunnuntaina olimme lähitallin harjoituskoulukisoissa. Jonna meni Röllillä HeC ja KN specialin, minä menin Vilkkeellä tallin oman raviohjelman.
Kisat alkoivat vasta kahdetatoista, ja Vilkkeen ja mun verkka vähän yli yksi. Ei siis ollut aamulla mitään kiirettä, ponit pääsivät ulos, ja me tehtiin vielä viime hetken valmisteluita.
 
Emme saaneet kuvaajaa, joten kuvatarjonta loppuu tähän.
Mulla ja Vilkkeellä meni verkassa ihan ok, aluksi poni oli vähän turhan innoissaan, ja en saanut oikein tuntumaa koko menoon. Oli myös vähän vaikeaa tehdä mitään, kun verkassa oli aika monta ihmistä samaan aikaan. Sain sitten kuitenkin jotain järkevää aikaiseksi, ja olin ihan hyvällä mielellä lähdössä radalle.
Rata alkoi surkeasti, poni kiemurteli alkutervehdyksessä, kuin joku mato! Onneksi meno alkoi sitten luistamaan, saatiin heti seuraavasta voltista kasi, ja siinä luki "kauniisti taivutettu". Loppuradassa tuli vielä muutama luikertelu, mutta ei mitään katastrofia. Numeroita siis 5,5-8. Rata tosin oli todella helppo, ja arvostelukaan ei sitä myöten ollut kamalan tiukka. Olin radan jälkeen ihan tyytyväinen, ja saatiin 68,5%. Sillä tuloksella päästiin jaetulle 3/14 sijalle.

Otetaan tb kesään ja lihavaan poikaponiin!
Heti sen jälkeen alkoi Jonnan ja Röllin heCn verkka. Kuskia ja ponia jännitti aika paljon. Rölli oli verkassa aluksi vähän jäykkä ja ihmetteleväinen muita hevosia kohtaan, mutta pikkuhiljaa poni rentoutui. Jossain vaiheessa verkkaa joku heppa tuli vahingossa vähän liian lähelle Rölliä, ja poni säikähti sitä aika tavalla. Se vei sen vähänkin rentouden mennessään. Siihen vielä lisättynä kuskin jännitys - ei kauhean hyvä. Ennen rataa Jonna ja Rölli kuitenkin rentoutuivat jonkin verran, kun saivat aikaa vain olla hetken.
Rata meni ihan ok. Rölli pelkäsi tuomarin päätyä, joten sinne Jonna ei saanut ratsastettua kauhean hyviä kulmia. Paikoitellen poni meni kuitenkin tosi kivasti! Numeroita paperilla oli 4-7, huonoimmat numerot tuli keskiympyrästä vasemmassa harjoituslaukassa ja parhaat oikean laukan nostosta. Pari sai 57,8%, jolla päästiin sijalle jaettu 3/6.
 
 
KN special meni ihan hyvin, verkka oli parempi, ja kumpikaan ei enää jännittänyt niin paljoa. Jonna tosin unohti yhden voltin välistä, kun radan harjoittelu jäi vähän vähäiseksi... Numeroita oli 4,5-7. Huonoimmat tuli toisesta loivasta kiemuraurasta ja vasemman laukan nostosta, koska poni nosti ensin väärän laukan. Parhaat numerot tuli alku- ja lopputervehdyksestä! Jonna jä Rölli saivat 57,2%, ja sillä pääsi jaetulle 2/4 sijalle.
 
Ja myös yksi vanha yhteiskuva syksyyn!
Molemmat olemme kuitenkin tosi tyytyväisiä poneihin, itseemme emme ehkä niinkään. Saatiin kuitenkin molemmat ruusukkeet, koska kyseisissä kisoissa palkittiin kaikki. Jonnalle siis sininen ja valkoinen, mulle valkoinen.

Vanha kuva viime viikolta.
Vielä tähän loppuun haluan kertoa, että Karkki veti tänään kärryjä ensimmäistä kertaa tänä vuonna, ja poni oli tosi hieno! Se toimi ihan kuin vanha tekijä, korvat tötteröllä käveli reippaasti eteenpäin. Jonna meni myös ihan hetkeksi istumaan kärryihin, kun minä talutin, ja Karkki ei siitäkään sanonut mitään! Pitää saada vaan uudet valjaat ponille, koska edelleen meillä oli muutama puuttuva osa, vaikka rintaremmi saatiin jo. Ollaan molemmat tosi tyytyväisiä, koska nyt Karkkikin pääsee liikkumaan kunnolla!
 

2 kommenttia: