torstai 2. kesäkuuta 2016

Me kilpaillaan!

Viime viikonloppuna oli joka vuotiset seurakisat lähitallilla. Olemme pyrkineet joka vuosi osallistumaan edes toiseen (la koulu ja su esteet) lajiin. Tänä vuonna oli sikäli onnekas tilanne, että Vilke pääsi molempina päivinä karkeloihin ja Jonna meni tallin omilla hevosilla myöskin molempina päivinä.


Lauantaina oli siis kouluratsastusta. Vilke meni ensin Jennin kanssa HeC, Jonna meni puoliveriruuna Zetalla HeC ja puoliveritamma Kukalla myös HeC. Mä menin itse vielä ihan viimeisenä luokkana koko päivänä vammaisratsastusluokan. Luokkavalintoja mietittiin jonkin aikaa. Vilkkeen kanssa oli kyllä jo selvää, että mennään C, mutta Jonna ei ollut ihan varma, olisiko pitänyt mennä KN-special. Jonna päätyi kuitenkin tuttuun ja helppoon HeC-rataan. 

Jonna ja Kukka.
Kisojen avausradan suorittivat Jonna ja Kukka. Kukka on aika verkkainen ratsastettava, jonka takia tahti on aika vaikea pitää eteenpäinpyrkiväisenä kouluaitojen sisällä. Heppa hyytyi radalla jonkin verran, joka näkyi pisteissä. Rata oli kuitenkin ehjä. Ratsukko sai tulokseksi 63,5%, mikä oikeutti seitsemänteen sijaan yhdestätoista ratsukosta.


Seuraavaksi oli Jennin ja Vilkkeen vuoro. Poni oli yllättävän rauhallinen verkassa. Se oli oikeasti aika ihme, koska yleensä Vilke alkaa käydä kierroksilla, jos on paljon hälinää ympärillä, ja kuski pohkeet on oikein läpi. Se oli kuitenkin ihan hyvä asia, että poni malttoi. Silloin tuli sellainen fiilis, että ehkä tää saattaa onnistua, ehkä ratsukko pääsee radan maaliin asti ilman kouluaitojen ylitystä.
Rata meni hyvin. Tiet olivat hieman huolimattomasti ratsastetut ja lisäykset olivat tuomarin mielestä vaatimattomat. Oltiin kuitenkin kaikki tosi tyytyväisiä, koska tuloksena oli ehjä ja siisti rata. Prosentteja ratsukko sai 60,75. Se ei oikeuttanut sijoituksiin eikä menestykseen, mutta se ei ollutkaan tärkeintä!

Jonna ja Zeta
Jonna ja Zeta lähtivät vasta kolmannessa verkkaryhmässä, joten Jonna ehti hyvin vaihtaa heppaa lennosta. Zeta on aika herkkä ja pieniliikkeinen hevonen, jolla on ilo ratsastaa. Zetan ja Jonnan rata meni hyvin, myöskin rikkeettömästi. Ajateltiin kuitenkin, että Jonnan ensimmäinen rata olisi mennyt paremmin, koska Zetan harjoitusravi ei ole ihan mikään maailman helpoin, ja Zetan liikkeet eivät ole ehkä niin letkeät kuin Kukalla. Toisin kuitenkin kävi! Z ja Jonna nappasivat 64,25%, jolla pääsi jaetulle neljännelle sijalle!

kiitos mun kuvista Sini Ramelalle!

Sitten olikin mun ja Vilkkeen vammaisratsastusluokan vuoro. Mulla oli koko päivän jännitys päällä, mikä ei ollut kauhean hyvä asia. Eihän tommosissa pikkukisoissa tarvitsisi edes jännittää, mutta minkäpä mä omalle päälleni voin... Verkassa poni oli tosi kiva, ja mun jännityskin katosi melkein kokonaan. Tein radan asioita ja muistelin rataa, koska olin opetellut ensin väärän radan. Onneksi tajusin kuitenkin virheeni, ja ehdin opetella oikean radan. Ihan viimeisillä hetkillä verkkaa poni kuitenkin keksi, että yhdellä pitkällä sivulla olevat mainoskankaat ovat kauhean pelottavia... Sitä ennen poni meni niiden ohi ilman mitään ongelmia. En saanut ponia sinne kulmaan kunnolla, ja sitten verkkakin loppui. Mun oli siis vaan nollattava pää ja odottaa omaa vuoroa.
Rata alkoi tosi lupaavasti, sisääntulo oli hyvä. Kuitenkin, heti ekalla pitkällä sivulla poni vaan kyttäsi kankaita, eikä suostunut mennä uralle. En tehnyt siitä numeroa, jatkoin vain. Joka kerta sillä sivulla sama juttu, ja loppua kohden vain pahemmin. Meinasin jo kesken radan luovuttaa, koska tuntui, että poni ei kuuntele yhtään. Menin kuitenkin radan loppuun, ja kiitin onneani, että pääsin pois kouluaitojen sisältä. Ei se ollut ulkopuolisen silmään vissiin niin kamalalta näyttänyt, miltä tuntui. 
Sain 63,16%, mihin olin ihan tyytyväinen. Olin periaatteessa myös koko rataan ihan tyytyväinen, koska tahti oli reippaampi, mitä yleensä ja pääsinhän läpi. Mua jäi vaan ärsyttämään se mainoksien kyttääminen, koska jos poni ei olisi kytännyt, olisi varmaan koko rata ollut paljon parempi. Toki voi olla, että se keksi voivansa vähän jekuttaa mua, koska en pysty sitä tasapainon puutteen takia sinne pakottaakkaan. Ihan sama, olin tuloksella kolmas neljästä.
Seuraavana päivänä, eli sunnuntaina oli esteratsastuksen vuoro. Jenni ja Vilke menivät päivän ensimmäisen luokan, eli 50cm. Poni oli verkassa tosi reipas ja menevä, ihan vastakohta lauantaille siis. Se oli hyvä asia, ja heti verkasta huomasi, ettei ponin into ollut hävinnyt minnekkään! Vilke olisi mieluiten vaan laukannut täysiä, mikä näkyi haluttomuutena pysähtyä ja reippaana laukkaamisena...
Verkka meni hyvin, rata meni hyvin. Parille esteelle tuli vähän hassu paikka, mutta Vilke hyppäsi ne hienosti. Uusinnassa Jenni sai toteutettua haluamansa tiet aika hyvin, joka johti siihen, että pari sai hyvän ajan. Jännitettiin luokka loppuun, ja niinhän siinä taas kävi, että Vilke hoiti homman kotiin ja voitti luokkansa! Ei siltä taidot ole minnekkään hävinneet, ja se tekee edelleen hommaa suurella sydämmellä antaen itsestään kaikki ja vähän yli.

Jonna meni Kukalla 60cm. Verkassa heppaa sai pyytää aika reippaasti eteen, mutta hypättyään se heräsi ja innostui! Rata meni hyvin. Kukka hyppäsi kivasti, ja tuli vaan muutama hassu paikka. Uusinnassa Jonnalla oli kaikki tai ei mitään -asenne, jonka takia tiet olivat aika hurjat, mutta voitokkaat. Jonna ja Kukka sijoittuivat toiselle sijalle viidestä osallistujasta.


Loppupäivä menikin kisoja seuraten. Oli ihana lämmin viikonloppu, ja kivat kisat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti