lauantai 27. helmikuuta 2016

Hiihtoloman liikutukset

Vihdoinkin, vihdoinkin ollaan päästy tällä viikolla liikuttamaan poneja suht normaalisti! Ihanaa, pääsee taas harrastamaan kunnolla. Talven aikana on ladattu motivaatioakut täyteen, ja innosta puhkuen laitetaan ponit liikkeelle! Kerron nyt vähän miten ponit ovat liikkuneet tällä viikolla. Jonna oli lomailemassa muualla torstaihin asti, joten alkuviikosta Rölli liikkui vain kerran.
 
Kaikki kuvat ovat otettu perjantaina, c. Sini Ramela, kiitos!
Maanantai:
Irtojuoksutettiin kaikki ponit pellolla, Rölli ja Minni sekä Vilke ja Karkki. Ponit juoksivat kaikki innoissaan ja itsekseen. Ponit saivat juosta sen aikaa mitä halusivat, kunnes otettiin ne kiinni.
 
Tiistai:
Ratsastin Vilkkeen puoliksi pikkusiskoni kanssa. Mentiin yhdellä pikkukentällä lähinnä vain uralla. Kokeilin laukkaamista taas pitkästä aikaa. Poni innostui siitä tosi paljon, ja muutaman laukka-askeleen jälkeen tuntui, että ratsastin kirahvilla, joka ei osaa ravata... Loppu ratsastus menikin sitten siihen, että yritin saada menoon jotain tolkkua. Poni oli muuten kyllä ihan kiva.
Karkki ja Minni juoksivat yhdessä pellolla.

 
Keskiviikko:
Ratsastettiin Vilke myös keskivikkona puoliksi, taas aika samalla kaavalla. En laukannut, poni oli hieno! Eihän pikku uralla paljoa mitään voi tehdä, mutta ainahan sitä jotain pientä keksii, kuten pysähdyksiä ja siirtymisiä. Myös ponin suoruuteen oli hyvä keskittyä.
 
Torstai:
Sama kaava jatkuu Vilkkeen kanssa. Vähän tylsähän tämä alkuviikko oli ponille, mutta joka päivä tehtiin eri tehtäviä, ja poni ei näyttänyt kyllästyvän. Jonna kotiutui tostai-iltapäivänä. Juoksutettiin Rölli ja Karkki irtona pellolla vielä samana iltana. Ponit eivät oikein innostuneet enää, muutama reipas laukkapätkä höystettynä Röllin pukeilla riitti poneille torstaina.

 
Perjantai:
Päästiin ratsastamaan Vilke ja Rölli isommalle kentälle, ja ponit tykkäsivät siitä selvästi. Mentiin aika pitkään. Käveltiin ensin jonkun aikaa, ja tehtiin samalla voltteja, pysähdyksiä ja väistöjä käynnissä. Ravissa tehtiinkin molemmat itseksemme kaikenlaisia kiemuroita ja yritettiin ratsastaa ponit hyviksi. Jonna otti laukkaa myös muutamia pätkiä.

Tässä kuvassa Vilke ei kulje mitenkään erityisen hienosti, mutta tästä näkee, kuinka liike paranee, kun poni saa ravata kunnolla eteen.
Vilke oli tosi hyvä, ihan super. Kuunteli mua hyvin, ja teki kaiken mitä pyysin. Sain monella voltilla flow-tilan päälle, ja se oli ihan supersiistiä! Tajusin myös sen, että mun pitää antaa ponin ravata reippaammin, jos meinaan, että joskus meidän meno olisi hyvää. Istumistahan siinä pitää harjoitella, mutta ponilla oli paljon helpompaa, kun en koko ajan hidastanut vauhtia, tappanut Vilkkeen luonnollista liikettä.
Rölli oli alussa vähän tahmea, mikä on erittäin ymmärrettävää pitkän loman jälkeen. Muuten poni oli kanssa tosi hyvä, varsinkin loppuraveissa poika ravasi isoa, rentoa ravia.
Meille molemmille jäi tosi hyvä fiilis ratsastuksesta. Hyvällä säällä ja motivaatiolla saattoi olla jotain tekemistä tämän asian kanssa.

 
Lauantai:
Tänään aamulla Vilkkeen vuokraaja kävi ratsastamassa ponin pellolla. Poni oli tänäänkin super, enkä ole varmaan ikinä nähnyt Vilkkeen ravissa sellaista liikelaajuutta ja joustoa mitä poni väläytteli! Shetlanninponihan Vilke on, eikä rodunkaan puolesta kukaan odota mitään superhienoa kouluhevosta, mutta kyllä ihmettelin sitä joustoa, mitä shettikseltäkin voi näköjään löytyä liikkeestä.
Jonna kävi ratsastamassa Röllin tänään myös isolla kentällä. Poni oli tänään ihan ok, ei niin hyvä kuin eilen, mutta ihan ratsastettavissa.

 
Tällainen oli meidän viikko. Vilke on "joutunut" liikkumaan tällä viikolla normaalia enemmän ratsastaen, mutta tuskimpa se ponin viikkoa pilasi. Rölli on liikkunut ihan hyvin, yhteensä neljä kertaa - kaksi ratsastusta ja kaksi irtojuoksutusta. Karkki ja Minni liikkuvat luultavasti jotenkin ainakin vielä huomenna.
 
Mukavaa viikonloppua kaikille!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti