perjantai 16. syyskuuta 2016

Vauvajuttuja

Minni se vaan kasvaa. Tuntuu, että mitä ikinä puhun tai kirjoitan Minniin liittyen, aina se kertoo siitä, kuinka varsa kasvaa ja kehittyy koko ajan. Tuntuu, että pelkästään kesän aikana Minni on saanut hurjasti muotoa ja kokoa, sekä pikkuvarsamainen hontelous katoaa pikku hiljaa. Toki ihan vauvahan se vielä on ja tulee olemaankin muutaman vuoden, mutta aikuisuutta kohden mennään.

Tuulinen sää ei ole paras mahdollinen rakennekuvien ottamiseen. Otettu 11.9.2016
Tosiaan, ikää on tällä hetkellä vuosi ja muutama kuukausi päälle. Minnin tämänhetkiseen osaamistasoon kuuluu se, että poni osaa kulkea nätisti narussa, hidastaa ja liikkuu eteenpäin. Loimen voi pukea vaikka vapaana, harjaus sekä kavioiden nosto sujuu samalla tavalla, kuin muillakin hepoilla ja sumutepullot ovat ihan ok. Autot ja muutkaan vastaan tulleet moottoriajoneuvot eivät jännitä, ja maastossa käppäily sujuu rennosti. Myös yksin oleminen tarhassa ja karsinassa sujuvat helposti kavereiden liikutuksien ajan, mikä on tosi kiva juttu! Eli koontina voisi sanoa, että Minnillä on kaikki asiat, mitä tuon ikäisen pitääkään osata, hallussa. 


Mitä seuraavaksi? Minnin olisi tarkoitus opetella pikkuhiljaa ohjasajon maailmaan. Ensin pitäisi hommata jostain sopivat valjaat, jotta ponin olisi mukava tepsutella menemään. Kun ohjasajo sujuu rutiinilla, olisi varmaan hyvä vedellä jotain kevyttä ja helppoa perässä, jotta saisi mukavan fiiliksen ponille ja varmuutta hommaan. Joskus sitten kärryt perään, kun sen aika on. Se, että milloin ja kenen avustuksella tämä tapahtuu, on ihan auki vielä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti